Pyykkietikka

Nyt jaan teille ohjeen johon törmäsin vasta kuukausi sitten ja ihastuin todella, nimittäin pyykkietikka. Tykkään olla hiukan ekologinen (tosin en luomuile). Mutta pyykin pesussa haluan ajatella mm. koneen toimintakyvyn ylläpitoa ja sitä ettei pyykkiin jää pesuaineen jäämiä ym. Aiemmin käytin pesupähkinöitä, mutta tuntui ettei pyykki täysin peseydy puhtaaksi. Mutta siis idean etikkaan sain, kun pähkäilin millä saan lasten vaatteista homeen hajun pois. Lapset siis oli yhden yön hometalossa ja hyh sitä hajua vaatteissa. Pesin vaatteet kolme kertaa ja huuhteluaineen tilalle laitoin etikkaa. Tässä siis todella helppo ohje.

Tarvitset:
Väkiviinaetikkaa
Eteeristä öljyä (tätä saa tilattua esim. limepopista ja sitä myy myös luonnontuotekaupat ja meilläpäin ihan sokoskin)
Pulloja
 Valmistus:
Kaada etikkaa pulloon ja lisää eteeristä öljyä tippoina joukkoon. Itse tykkään tuoksuvasta joten laitoin reilusti n.40 tippaa. Aloita vähemmästä ja lisää vähitellen, oman mielen mukaan. Itseltä löytyy paljon eri tuoksuja, piparminttua, appelsiinia, limeä, mäntyä, eukalyptusta... Ja toki voi myös sekoittaa eri tuoksuja keskenään. Oma suosikki taitaa olla tuo piparminttu.

Käyttö:
Lisää huyhteluaineen tavoin puolisen desiä huuhteluainelokeroon pyykinpesukoneeseen.

Etikka on siis koneellekin hyväksi. Se pitää koneen puhtaampana kuin huuhteluaine, eikä jätä koneeseen huuhteluaine jäämiä. Etikkaa voi myös käyttää pyyhkeiden kanssa. Huuhteluaine vie pyyhkeistä herkästi imukyvyn, mutta tätä ongelmaa etikan kanssa ei ole. Etikkaa voi toki käyttää sinälläänkin ilman tuoksuja. Etikan haju haihtuu kyllä pyykin kuivuessa. Se vie myös vaatteista hajuja pois. Esim. hikisten treeniasujen tai ruoan käryt tmv. Ja tulee muuten paljon edullisemmaksikin kuin huuhteluaineen ostaminen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haitari-säärystimet

Unimaski

Naamiaisasu